Parcours

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon gaat over verharde wegen via een fraai parcours langs het Wantij en door de Hollandsche Biesbosch.
De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is tot aan 2023 officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

LET OP: Aanpassing parcours 2023

Met ingang van onze 45ste editie van de Halve Marathon in 2023 is ons parcours aangepast. In voorgaande jaren was de start van onze wedstrijd altijd op de Noordendijk, gelegen naast de atletiekbaan. Met ingang van dit jaar zullen alle wedstrijden starten op de atletiekbaan en daar ook weer finishen.

Start en finish

Alle afstanden starten op de atletiekbaan en finishen op de atletiekbaan. Er zijn drie startvakken voor de halve marathon: één voor lopers onder de 1.30 uur, één voor lopers tussen de 1.30 en 1.40 uur en één voor lopers boven de 1.40 uur.

De eerste lopers worden begeleid door een fietser van de organisatie en een motorrijder met een klok aan de achterzijde. Ook de laatste lopers worden begeleid door een fietser. Elke kilometer van het parcours is gemarkeerd met afstandsbordjes.

Drankposten

Er zijn drankposten op het parcours nabij 4,5 km (net voor het keerpunt van de 10 km), op 10 km (nabij de klok) en op 15 km (nabij de klok).
Na de finish is er voor iedere loper van de halve marathon, de 10 km en de 5 km drinken.

EHBO

Vrijwilligers van de EHBO zijn langs het parcours en bij de finish aanwezig.