Parcours

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon gaat over verharde wegen via een fraai parcours langs het Wantij en door de Hollandsche Biesbosch.
De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is tot aan 2022 officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

Route halve marathon

Start: fietspad Noordendijk, fietspad Rondweg, Middelweg, Wantijdijk, langs Golfbaan, door de Hollandse Biesbosch, Baanhoekweg, langs de Westergoot, langs het Wantij, fietspad Rondweg, Wantijdijk, Middelweg, fietspad Rondweg, Noordendijk, Atletiekbaan.

Via onderstaande link kunt u het parcours bekijken.

Halve marathon

10 Km

5 Km

Start en finish

Alle afstanden starten op de dijk nabij de atletiekbaan en finishen op de atletiekbaan. Er zijn twee startvakken voor de snellere lopers op de halve marathon: één voor lopers onder de 1.30 uur en één voor lopers tussen de 1.30 en 1.40 uur.

De eerste lopers worden begeleid door een fietser van de organisatie en een motorrijder met een klok aan de voorzijde. Ook de laatste lopers worden begeleid door een fietser. Elke kilometer van het parcours is gemarkeerd met afstandsbordjes.

Drankposten

Er zijn drankposten op het parcours nabij 4,5 km (net voor het keerpunt van de 10 km), op 10 km (nabij de klok) en op 15 km (nabij de klok).
Na de finish is er voor iedere loper van de halve marathon, de 10 km en de 5 km drinken.

EHBO

Vrijwilligers van de EHBO zijn langs het parcours en bij de finish aanwezig.